май 07

Дейности по дезинфекция във връзка с превенцията на разпространението на COVID-19 на територията на община Елин Пелин

Общинско предприятие „БКД – Елин Пелин“ подпомага активно усилията на Община Елин Пелин за опазване на здравето на всички жители на общината в условията на усложнена епидемиологична обстановка и риска от заразяване с вируса COVID-19.

От началото на обявяването на извънредното положение на 13 март до 30 април 2020 служители на предприятието неколкократно извършиха утвърдените от Община Елин Пелин редовни мерки за дезинфекция. Дейностите по дезинфекция се извършват с две бензинови и шест ръчни пръскачки със специален почистващ разтвор с периодичост от два до три пъти в седмицата, като екип на ОП „БКД – Елин Пелин“ обхожда всички населени места в общината.

Третирането на открито обхваща приоритетно входовете пред административните сгради в град Елин Пелин и селата, районите около болницата, автогарата, жп гарата в с. Гара Елин Пелин, културно-административния център, всички паркове и детски площадки, кътове за отдих, публични зони с пейки, спирките на обществения транспорт, районите около пазарите, кв. Върбето в гр. Елин Пелин, както и други места, на които има струпване на хора – пред хранителни магазини, аптеки, банкови офиси и други.

Служителите на предприятието обработват повърхности от различен материал – пейки, врати, парапети, детски съоръжения и други, които са потенциално опасни поради възможността, ако не бъдат дезинфекцирани, при честия досег на голям брой хора с тях да бъде пренесена зараза.

ОП „БКД-Елин Пелин“ продължава с дейностите за превенция и дезинфекция на публичните зони и обществено значимите места, намиращи се на територията на гр. Елин Пелин и всички останали населени места от общината, по утвърдения график и през месец май.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!