дек. 10

10.12.2018 Зимно поддържане на Общинска пътна мрежа

След започване на снеговалежа към 10:00 часа на 10.12.2018г., започна обработването (снегопочистване на места и цялостно опесъчаване) на Общинската пътна мрежа. При извършването на снегопочистване и опесъчаване по направление Б на Общински път SFO2235, по посока на с. Габра, обработващата машина беше ударена от друг автомобил, който се движеше с несъобразена скорост и навлезе в насрещното движение (в платното на движение на снегопочистващата машина). Нанесени са множество щети по снегопочистващата техника и тя ще бъде извън строя за няколко дни, което включва и времето за огледи на застрахователя. В резултат на това обработката по това направление беше леко забавена и се взе решение да бъде използвана част от наетата тракторна техника за извършване на снегопочистване на участъка, както и веднага да бъдат изпратени две машини за наваксване на изоставането. Обработката започна в 10:10 ч. и приключи в 14:25 ч.

Направление А (Включена част от направление Б)

Направление Б (част от направлението е извършено от СО 4054 СС и СО 4057 СС)

Направление В 

Направление Г (Включена част от направление Б)

Около 16:00 часа на същият ден, поради необходимост (предпоставки за заледяване и натрупване на места на сняг върху пътните платна) започна втора обработка, която включваше опесъчаване и снегопочистване само на част от пътната мрежа. Обработката започна в 15:30 ч. и приключи в 17:25ч.

Направление А

Направление Б 

Направление Г 

Очакванията са в малките часове на Вторник (11.12.2018г.), да започнат да се образуват заледявания по пътищата и след извършване на обход и при необходимост, те ще бъдат обработени.

Забележки:

  • Максималната скорост е засечена при движение към депо, а не при дейности по зимно поддържане!
  • По дадените схеми са включени и разстоянията до достигане на съответното направление.