ное. 17

ОП „БКД-Елин Пелин“ е готово да посрещне първият сняг

На 15-ти и 16-ти Ноември се извърши обход по направления на машините за зимно поддържане на Общинска пътна мрежа, което през тази зима ще е ангажимент на ОП „БКД-Елин Пелин“. Обхода беше направен съгласно „Оперативен план по зимно поддържане на общинска пътна мрежа в Община Елин Пелин“ /Ноември, 2018г. – Април, 2019г./. За зимното поддържане ще се използват новопридобитите четири броя високо проходими камиони (снабдени с гребла за почистване на сняг и уредби за разпръскване на пясъко-солни смеси) и наета тракторна техника снабдена с гребла за почистване на сняг.

Общинската пътна мрежа на Община Елин Пелин за зимно поддържане е с дължина от 90,50 км, като тя е разделена на четири направления (А, Б, В и Г) с цел на по-бързото и ефикасно извършване на дейностите свързани със снегопочистването и обезледяването й.

„Направление А“ включва пътищата: SFО1232 (от гр. Елин Пелин, който преминава през селата Лесново, Доганово, Огняново и завършва в с. Голема Раковица до границата на Общината) и SFO3236 (разклона от път SFO1232 към с. Караполци, през с. Богданлия до с. Доганово). За това направление е предвиден камион с гребло и уредба за опесъчаване и трактор.

„Направление Б“, което са пътища: SFO2235 (пътят от с. Нова хан до с. Габра) и SFO3237 (пътят между селата Гара Елин Пелин и Лесново). За това направление, също е предвиден комплект от един камион с гребло и уредба за опесъчаване и един брой трактор.

„Направление В“ включва пътищата: SFО1231 (това е пътят от с. Мусачево, през с. Равно поле до ЖП прелеза на Верила), SOF1055 (покрай училището в с. Равно поле до ЖП прелеза посока с. Долни Богров), SFО1230 (от гр. Елин Пелин през с. Григорево до Подбалканският път) и SFO2234 (от гр. Елин Пелин до с. Петково). И тук са предвидени камион с гребло и уредба за опесъчаване и трактор.

„Направление Г“, което е най-тежкото и включва следните пътища: SFO3238 (от път I-8 до ЖП спирката на Побит камък), SFO3239 (I-8 до с. Крушовица), околовръстното на с. Нови хан, както и пътищата от разклона на път I-8 до комплекс Сентрал парк и от разклона на пътя за с. Крушовица до в.з. Гладно поле. Работата по това направление ще се извършва от камион с гребло и уредба за опесъчаване и трактор.

На картата отдолу, със зелен цвят са показани Общинските пътища, които са ангажимент на Общинското предприятие по зимно поддържане. В червен цвят са маркирани пътищата от Общината, които се поддържат през зимата от АПИ (Агенция пътна инфраструктура).

Паралелно в края на измината седмица започнаха и доставките на минералните материали за обработване на пътищата против заледявания. До края на предстоящата седмица, се очакват да приключат доставките на половината количество на необходимите пясък и сол за този оперативен зимен сезон.

Общинското предприятие е готово да започне и дейности по зимно поддържане (почистване на сняг и обезледяване) на пешеходни зони с обществено значение, което включа зоните на спирките на общественият транспорт, както и пешеходните зони в районите на детски градини, училища, здравни служби и кметства. Ангажимент на Предприятието по зимно поддържане на пешеходни зони е в селата: Доганово, Богданлия, Караполци, Огняново, Голема Раковица, Столник, Елешница, Потоп, Чурек, Крушовица и в района на ЖП спирка Побит камък. За останалите населени места почистването на пешеходните зони с обществено значение е поверено на изпълнител съгласно договор с Община Елин Пелин.

Поддържането през зимата на уличните мрежи в населените места, не е поверено на този етап на ОП „БКД-Елин Пелин“. Организирането по почистването от сняг на улиците е ангажимент на съответният кмет на населеното място съгласно заповед.

Актуална информация за състоянието и за извършените дейности по Зимно поддържане (снегопочистване и обезледяване) на Общинската пътна мрежа, може да следите на сайта на Предприятието в раздел „Зимно поддържане“

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!